Utjeha – Hladna Uvala bb 85356, Montenegro | +382 (0) 68/480-783

Podgorica

Podgorica

Za 40 minuta možete stići iz Podgorice do mora, kao i do najviših crnogorskih planina. Nalazi se na 44 metra nadmorske visine i ona je ujedno i glavni grad Crne Gore i najtopliji grad u Evropi (leti temperature mogu dostići 42 stepena celzijusa).
Grad se prostire na prostranoj Zetskoj ravnici. Kroz njega protiču reke: Zeta, Morača, Ribnica, Sitnica i Cijevna. Podgorica je administrativni i transportni centar Crne gore.
Na prostoru današnje Podgorice su se nekad nalazila dva srednjovekovna grada – Duklja i Ribnica.
Podgorica je grad sa najvećim brojem sunčanih sati u godini u Evropi – 2350 (isti broj kao i u Veneciji).
Tokom Prvog i Drugog svetskog rata, grad je bio u potpunosti srušen. Današnja Podgorica je grad prelepih bašta, mostova i parkova. Najznačajnija mesta za odmor su Mareza, kanjon reke Morače, reka Cijevna, Plavnica.
Za vreme turske okupacije, ovde je izgrađena tvrđava, koja je pretvorila grad u jako uporište protiv pobunjeničkih plemena.
Na teritoriji današnje Podgorice nalaze se arheološke iskopine drevnih gradova Meduna i Duklje.

Skadarsko jezero – najveće jezero na Balkanu; na njemu se nalazi oko 70 ostrva.
Površina Skadarskog jezera iznosi od 391 do 540 km², u zavisnosti od godišnjeg doba i padavina.
PROČITAJ VIŠE

Biogradska gora – Nedaleko od grada Kolašina nalazi se nacionalni park Biogradska gora. Ona je deo planine Bjelasica, polovinu koje prekrivaju šume (oko 2600 hektara).
PROČITAJ VIŠE

Durmitor – jedan od prvih nacionalnih parkova, proglašen je zaštićenim parkom 1952. godine.
Ovde se nalazi najveća depresija u Crnoj Gori (898 metara).
PROČITAJ VIŠE

Kanjon reke Tare – nalazi se na 1300 metara nadmorske visine, zbog čega se svrstava u najdublje kanjone u Evropi i svetu. Na 141. kilometru toka, Tara se spaja s rekom Pivom i zajedno obrazuju oblast „velikih evropskih kanjona“.
PROČITAJ VIŠE

Cetinje – na 680 metara nadmorske visine, u podnožju planine Lovćen, smešteno je Cetinje. Grad se prvi put pominje u XV veku, tačnije 1440. godine.
PROČITAJ VIŠE

Podgorica – za 40 minuta možete stići iz Podgorice do mora, kao i do najviših crnogorskih planina.
PROČITAJ VIŠE

Nikšić – se razvijao kao industrijski grad, ali i kao kulturni, univerzitetski i sportski centar. U njegovoj blizini nalaze se manastiri Sveti Luka i Ostrog, kao i staza za zimske sportove.
PROČITAJ VIŠE

Crnogorsko primorje – mesto na koje se leti zapućuju brojni turisti, koji dolaze u zemlju. Prelepe plaže, primorski gradovi, spoj drevne istorije i savremenosti, čisto Jadransko more, ukusi lokalne kuhinje će učiniti vaš odmor na moru nezaboravnim.
PROČITAJ VIŠE