Utjeha – Hladna Uvala bb 85356, Montenegro | +382 (0) 68/480-783

Bar

Bar

Bar – grad i luka na crnogorskom primorju. Bar se prvi put pominje u devetom veku. U srednjem veku je bio pod vizantijskom vlašću, a 1183. ga je osvojio Stefan Nemanja. Pod upravom Nemanjića doživeo je svoj procvat. Godine 1443. pao je pod vlast Venecije, a 1571. godine su ga osvojili Turci. Godine 1878. ga je oslobodila crnogorska vojska. Luka Bar je jedna od najvećih luka u ovom delu Evrope i ima ogroman ekonomski značaj za Crnu Goru.

Stari Bar se nalazi 4 km istočno od Barskog zaliva, u podnožju planine Rumija. Burna istorija Bara je ostavila za sobom značajne kulturne spomenike.
U blizini Bara se nalaze najstariji zasadi maslina u Crnoj Gori. Neke od njih su starije od 2000 godina. Drevne masline izazivaju veliko interesovanje turista. Obim stabla starog drveta iznosi oko 10 metara. Modul za rezervacije je podešen da pokazuje sve apartmane. Da biste videli da li su apartmani koji vas interesuju slobodni u određenom periodu – izaberite ih sa liste ispod tabele.

Skadarsko jezero – najveće jezero na Balkanu; na njemu se nalazi oko 70 ostrva.
Površina Skadarskog jezera iznosi od 391 do 540 km², u zavisnosti od godišnjeg doba i padavina.
PROČITAJ VIŠE

Biogradska gora – Nedaleko od grada Kolašina nalazi se nacionalni park Biogradska gora. Ona je deo planine Bjelasica, polovinu koje prekrivaju šume (oko 2600 hektara).
PROČITAJ VIŠE

Durmitor – jedan od prvih nacionalnih parkova, proglašen je zaštićenim parkom 1952. godine.
Ovde se nalazi najveća depresija u Crnoj Gori (898 metara).
PROČITAJ VIŠE

Kanjon reke Tare – nalazi se na 1300 metara nadmorske visine, zbog čega se svrstava u najdublje kanjone u Evropi i svetu. Na 141. kilometru toka, Tara se spaja s rekom Pivom i zajedno obrazuju oblast „velikih evropskih kanjona“.
PROČITAJ VIŠE

Cetinje – na 680 metara nadmorske visine, u podnožju planine Lovćen, smešteno je Cetinje. Grad se prvi put pominje u XV veku, tačnije 1440. godine.
PROČITAJ VIŠE

Podgorica – za 40 minuta možete stići iz Podgorice do mora, kao i do najviših crnogorskih planina.
PROČITAJ VIŠE

Nikšić – se razvijao kao industrijski grad, ali i kao kulturni, univerzitetski i sportski centar. U njegovoj blizini nalaze se manastiri Sveti Luka i Ostrog, kao i staza za zimske sportove.
PROČITAJ VIŠE

Crnogorsko primorje – mesto na koje se leti zapućuju brojni turisti, koji dolaze u zemlju. Prelepe plaže, primorski gradovi, spoj drevne istorije i savremenosti, čisto Jadransko more, ukusi lokalne kuhinje će učiniti vaš odmor na moru nezaboravnim.
PROČITAJ VIŠE